Oncologie
Werkplekonderzoek
Ergotherapie en Parkinson
Ergotherapie en MS

Oncologie

 

Veel mensen met kanker die daarvoor een behandeltraject doorlopen of doorlopen hebben, ervaren problemen met het uitvoeren van dagelijkse activiteiten. Hierbij kunnen problemen ontstaan zoals pijn, vermoeidheid, bewegingsbeperkingen, emoties en bijvoorbeeld geheugenproblematiek. Dit kan ervoor zorgen dat u uw dagelijkse activiteiten als persoonlijke verzorging, mobiliteit, werk huishouden of hobby’s niet meer naar tevredenheid kunt uitvoeren. Ergotherapie kan u in zowel de curatieve, palliatieve of terminale fase hierbij ondersteunen.

Onderstaand een korte opsomming van hetgeen ergotherapie kan bieden: 

 • Verminderen van de vermoeidheidsklachten, kijken naar de dagstructuur en eventueel opbouw van activiteiten.
 • Re-integratie naar werk, hierbij kan het voorkomen dat er een werkplekonderzoek plaatsvindt.
 • Ondersteuning bij de rol van de mantelzorger.
 • Inzet van hulpmiddelen op grond van de WMO of verzekering.
 • Advies bij slaapproblemen.
 • Advies bij zit- en lighouding.
 • Ondersteunen bij geheugen- of concentratieproblematiek.
 • Bieden van comfort in de terminale fase.

Persoonlijk advies
Tijdens een persoonlijk intakegesprek met u (en uw mantelzorger) worden uw persoonlijke situatie en hulpvragen in kaart gebracht; welke beperkingen zijn er, waar liggen uw interesses en behoeftes, welke vaardigheden of activiteiten wilt u graag (weer) uitvoeren. Samen met u wordt er bekeken wat mogelijk en haalbaar is in uw situatie.

Ergotherapie Ilysi is lid van het ONZG (Oncologie Netwerk Zuid-Gelderland). ONZG is een multidisciplinair oncologie netwerk, dat bestaat uit leden die gespecialiseerd zijn in het behandelen en het begeleiden van cliënten en hun naasten, tijdens en na de behandeling.

Voor meer informatie kunt u kijken op; www.onzg.nl

 

Werkplekonderzoek

 

Heeft u fysieke klachten die mogelijk ontstaan zijn door de werkhouding of de werkplek? Dan bent u bij Ergotherapie Ilysi aan het juiste adres. Als ergotherapiepraktijk verrichten wij met regelmaat werplekonderzoeken.

Door een veranderende maatschappij waarin thuiswerken de norm is, komen fysieke klachten door een verkeerde houding steeds vaker voor. Een werkplekonderzoek kan zowel plaatsvinden bij uw werkgever als in de thuissituatie.

Met een werkplekonderzoek wordt er een grondige analyse gedaan van de werkplek met bijbehorende adviezen. Het gaat hierbij om het ergonomisch instellen van de werkplek, maar ook het verbeteren van de houding en de werkgewoonten. Tijdens het werplekonderzoek wordt:

 

 • Een algemene intake gedaan waarbij medische gegevens en symptomen verzameld worden.
 • De werkhouding en de werkplek beoordeeld aan de hand van een observatie met een uitgebreide checklist.
 • De werkhouding en de werkplek geoptimaliseerd d.m.v. adviezen en indien nodig aanpassingen.
 • Een rapport geschreven met de bevindingen en het advies.

 

Voor medewerkers in de zorg kan er ook gekeken worden naar het toepassen van bepaalde transfertechnieken en het gebruik van hulpmiddelen om de fysieke belasting te verminderen.

 

Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.

 

Ergotherapie en Parkinson

 

Ergotherapie Ilysi is aangesloten bij Parkinsonnet, een landelijk netwerk voor zorgverleners die gespecialiseerd zijn in het behandelen en begeleiden van cliënten met de ziekte van Parkinson en parkinsonismen.

De ziekte van Parkinson is een complexe aandoening waarbij problemen kunnen ontstaan met het uitvoeren van dagelijkse activiteiten. Dit kan ervoor zorgen dat u uw dagelijkse activiteiten als persoonlijke verzorging, mobiliteit, werk,  huishouden of hobby’s niet meer naar tevredenheid kunt uitvoeren. Graag denkt de ergotherapeut met u mee in mogelijke oplossingen.  

 

Ergotherapie en MS

 

Ergotherapie Ilysi is aangesloten bij MS zorg Nederland, een onafhankelijke organisatie waarbinnen diverse zorgverleners die actief betrokken zijn bij de zorg voor mensen met MS met elkaar samenwerken voor de meest optimale zorg.

MS is een complexe ziekte waarbij problemen kunnen ontstaan met het uitvoeren van dagelijkse activiteiten op zowel fysiek- als cognitief vlak. Graag kijkt de ergotherapeut naar uw persoonlijke situatie en denkt graag met u mee.